Windows 10 problemen oplossen

Ondertussen hebben de meeste mensen al een Windows 10 systeem in huis, zo niet dan wordt het langzaam aan wel tijd wilt U Windows blijven gebruiken aangezien het oudere Windows 7 straks niet meer ondersteund is.

Helaas kan er met een upgrade naar Windows 10 (van een oudere Windows versie maar ook van Windows 10 naar een nieuwere versie) iets fout gaan.

Voor verschillende problemen is inmiddels een oplosprogramma (engelstalige tool) gemaakt die hulp kan bieden maar wel voor een iets gevordere gebruiker is en in meerdere gevallen handig zou kunnen zijn.

https://www.thewindowsclub.com/fixwin-for-windows-10

Ook is er de optie om Windows 10 opnieuw in te stellen of dit met behoud van bestanden en/of programma’s te doen.

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/17085/windows-8-restore-refresh-reset-pc

Voor zowel een upgrade of het opnieuw instellen kan de tool uitkomst bieden maar in enkele gevallen kan dat ook niet helpen. Het kan dan zijn dat er simpelweg een enkel programma (vaker een al verouderd programma) voor deze problemen zorgt.

Mocht alles niet lijken te helpen dan is er de keuze Windows opnieuw in te stellen met behoud van uw bestanden via dezelfde bovenstaande link van Microsoft.

Wilt U graag uw programma’s zoveel mogelijk te behouden maar wel uw systeem upgraden om zoveel mogelijk een veilig en up-to-date systeem te houden, dan zou het een optie zijn alle overbodige applicaties te verwijderen die al enkele jaren oud zijn om zo wellicht uw systeem wel weer te kunnen updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven