Internet Browsercache

Er zijn ondertussen al diverse internet browsers die constant onderhevig zijn aan wijzigingen, de meest bekende browsers zijn;

  • Internet Explorer (niet meer ondersteund)
  • Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox

Sinds enige jaren zijn browsers veel sneller geworden en ook worden webpagina’s veel meer geintegreerd in andere toepassingen wat niet altijd ten goede komt van een juiste werking.

één van deze minder goede kanten is het niet verversen van bepaalde webpagina’s of het meer gebruiken van informatie uit deze cache terwijl dat een foutief beeld geeft of een niet juiste werking.

Gelukkig zijn er wel bepaalde instellingen aan te passen maar dat is vaak niet altijd afdoende. Bij problemen met webpagina’s zijn er opties om een privévenster te starten (inPrivate venster bij Edge en Incognito bij Chrome) waardoor caching en andere zaken niet worden gebruikt. Ook worden in dat geval dus bepaalde opgeslagen wachtwoorden of identiteiten niet gebruikt wat ervoor kan zorgen dat inlogproblemen wel weer werken.

Ook in bepaalde gevallen kunnen onveilige websites resten achterlaten in de cache van een webbrowser die vervolgens weer buiten de browser om meldingen kunnen geven waardoor het lastiger is onderscheid te maken waar deze informatie vandaan komt.

Om binnen een browser snel naar de instellingen te kunnen is de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+DEL te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven