Hulp op afstand

Ondertussen is Windows 10 al weer jaren oud en Windows 11 voor de meeste mensen al de standaard Windows versie en wordt Windows 7 al niet meer officieel ondersteund. Voorheen waren er software programma’s waarmee men op afstand iemand kon helpen maar sinds de komst van Windows 10 is dat niet meer nodig.

Windows 10 en 11 hebben al enige tijd een ingebouwd programma om snel iemand anders op afstand te kunnen helpen die ook gebruik maakt van Windows 10 en dat kan met Quick Assist.

Het gebruik van Quick Assist is heel eenvoudig.

Start Quick Assist op (zoekfunctie en dan Q intypen (of Quick Assist)

Wat anders ook kan is met rechtermuisknop op START klikken en dan UITVOEREN en OK klikken.  
Vervolgens intypen:   quickassist  
Daarna start het programma op en kan er een code ingevuld worden die de andere persoon heeft en daarna op SCHERM DELEN klikken.

Daarna moet er afhankelijk van of het scherm overgenomen wordt nog een keer geklikt worden om ook het scherm over te nemen (in plaats van alleen maar mee kijken)  
De persoon die de computer over gaat nemen (of mee gaat kijken) moet in dit voorbeeld de knop IEMAND ANDERS HELPEN aanklikken en kan daarna na het inloggen met een Microsoft account de code doorgeven aan de persoon waarvan de computer wordt overgenomen.

Problemen met de pc oplossen via een externe verbinding (microsoft.com)

Naast QuickAssist van Microsoft zijn er nog een aantal andere software programma’s zoals;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven